Uusi Single: Lyhyt yö

Syksyn kiertue pani vauhtia myös levytysasioihin. En halunnut soittaa vain vuosikymmenten takaisia nostalgiabiisejä, vaan ajattelen, että artistin matkan tulisi jatkua uutta luovana alusta loppuun. Sopivaa itse kirjoittamaani laulua ei ollut vielä saatavilla. Niinpä muistin ystäväni Teppo Nuorvan mainion Lyhyt yö -biisin, jonka teksti on juuri sitä mitä haluan tässä hetkessä sanoa yleisölleni. Panin Tepolle viestiä, että saanko levyttää laulusi. Hän peukutti ajatusta isosti.

Pekka Ruuskan Lyhyt Yö -levyn kansi

Lyhyt yö on laulu arjen kamppailusta sekavassa maailmassa, mutta myös hauraasta kauneudesta, joka meidät kuitenkin ympäröi, jos meillä herkkyyttä se nähdä. Tämä kaikki tuntui niin omalta, että toisen tekstiin ei ollut vaikeuksia päästä sisään.

Halusin että uusi levytykseni kuulostaa tämän päivän musiikilta, mutta silti ”minulta”.  Niinpä päädyin yhteistyöhön viime vuosina upeasti menestyneen tuottaja Jonas Olssonin kanssa. Jonas voisi ikänsä puolesta melkein olla poikani, mutta silti hän suorastaan isällisen rauhoittavasti hoiteli hermoiluni mikrofonin takana. Ja maaliin päästiin kuin päästiinkin, voittajina.

Jousisovitukset Lyhyt yö -biisiin teki Anssi Växby. Masteroinnista vastasi Jonas W Karlsson.

Kansi Timo Snellman

Edellinen
Edellinen

Kiertue syksyllä 2024

Seuraava
Seuraava

Levytuottajasta takaisin levyttäväksi artistiksi