Levytuottajasta takaisin levyttäväksi artistiksi

Kun näinkin pitkään on saanut elää ja töitä tehdä, huomaa että elämässä itse asiassa ehtii tehdä aika paljon, jos tekemishaluja riittää.

Aloitin musiikkihommat teininä ”kirkon kellarissa”, gospelmusiikkia soittaen. Ensin onnettomasti horjahdellen ja räpeltäen, mutta lopuksi toimittiin jo jonkinlaisella ammattilaistasolla sielläkin. Teinkin gospelkeikkoja ammatikseni pariin otteeseen kahdeksankymmenluvulla.

Sitten keväällä -90 tuli Rafaelin enkeli, kuin Taivaasta, ja muutti kaiken. Aamukahdeksan konsertit jumppasaleissa olivat historiaa. 

Yhdeksänkymmeluvun alku meni musisoiden moninaisilla areenoilla: kaljanhuuruississa kapakoissa, kolkoissa tanssihalleissa, konserttisaleissa ja festarilavoilla.

Warner

Suosion huuman haihduttua, vuoden -95 aikoihin, ajauduin sattuman johdattamana levytuottajaksi tai oikeammin tuotantopäälliköksi Warner Musicille. Siinä meni kolmetoista vuotta. Kiinnitin taloon Maija Vilkkumaan, Juha Tapion, Zen Cafen, Pikku G:n, Teräsbetonin ja monta muuta. Se oli hienoa ja ajoittain oivan menestyksen ja Emma-pystien ryydittämää aikaa.

Kaiku

Vuonna 2007 halusin vielä muuta. Halusin koettaa, miten omat siivet kantavat. Perustin Kaiku Entertainmentin, levy-yhtiön ja musiikkikustantamon. Todella pienestä lähtenyt yhtiö kasvoi hitaasti mutta varmasti ja kunnostautui etenkjn uusien kirjoittavien tuottajien auttamisessa vahvaan lentoon Suomessa ja myös maailmalle. Sellaiset tuottajanimet kuin Jurek, Tido, Eppu Kosonen, Ilkka Wirtanen ja Mikko Koivunen - ja tässä vain osa - ovat  menestyneet upeasti. Kaikki he ovat olleet uransa alkupuolella Kaiun ”tuottajahautomossa” oppimassa ja ottamassa vauhtia uralleen.

Vuoden 2018 lopussa Sanoma Media Finland osti Kaiku Entertainmentin osaksi viihdetalo Nelonen Mediaa. Sopimukseen kuului, että jatkan vetämässä toimintaa vielä viisi vuotta. Tämä jakso päättyi viimeisenä työpäivänäni marraskuussa 2023 uuden bändini ensimmäiseen keikkaan. 

Yksi ovi sulkeutui ja toinen aukesi.

Peppi Kankkunen

Pienyrittäjän luova kumppani, verkkosivujen ja brändi-ilmeiden kehittäjä ja digi sisältöjen tuottaja

https://www.peppicreative.com
Edellinen
Edellinen

Uusi Single: Lyhyt yö